Werkwijze & over mij

Ik werk met een divers klantenbestand, variërend van interieurontwerpers tot keukenzaken en interieurmerken. Je kunt mij inzetten voor interieurfotografie, productfotografie en brandingfotografie of een combinatie hiervan. Mijn aanpak is flexibel en wordt afgestemd op de specifieke wensen van elke klant en het gewenste eindresultaat. Benieuwd naar wat je kunt verwachten van een samenwerking? Hieronder vind je een overzicht van alle stappen.
werkwijze van kennismakingsgesprek, voorbereidingen, contentstrategie, fotoshoot, beeldbank online naar content optimalisatie
01. Kennismakingsgesprek

Ik vind het belangrijk om vooraf aan een samenwerking goed te overleggen en de mogelijkheden te bespreken. Allereerst neem ik de tijd om goed te luisteren naar jouw specifieke doelen en visie. Dit stelt mij in staat om een helder beeld te krijgen van wat wij samen willen bereiken.
Tijdens het gesprek doen we ook alvast een voorverkenning van bepaalde details van de samenwerking. Zoals de omvang van de fotoshoot, de locatie, het aantal foto’s dat nodig is en eventueel specifieke eisen of voorkeuren met betrekking tot stijl en branding. Ik vind het belangrijk om jouw wensen volledig te begrijpen, zodat ik mijn fotografie nauwkeurig kan afstemming op jouw doelen.

een vrouw zittend voor een computer met kat op schoot
interieurtijdschift en moodboard
02. Voorbereidingen & contentstrategie

Na ons gesprek en het akkoord op een samenwerking ga ik aan de slag met het opstellen van een gedetailleerd plan voor de fotoshoot. Zo kan het van belang zijn om samen een moodboard aan te leggen, afspraken te maken over de locatie en styling. Hierin heb ik ook iets van jou nodig, jij moet namelijk beslissingen maken. Natuurlijk neem ik het voortouw en help ik jou de beste keuze te maken.

Als jij hebt gekozen voor een contentstrategie-upgrade bij jouw fotoshoot, zullen we voorafgaand aan de fotosessie werken aan een strategie die aansluit bij jouw merkidentiteit en doelgroep. Tijdens een live 1-op-1 sessie creëren we een op maat gemaakt contentstrategie die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Je ontvangt na de sessie een samenvatting, een duidelijke actielijst en aantal ontwerpen die jij kan gebruiken op social media.
03. Fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot gaan we aan de slag met het maken van prachtige foto’s die jouw bedrijf de visuele uitstraling geven die het verdient. Hoewel het misschien lijkt alsof een fotoshoot simpelweg draait om het indrukken van de knop op mijn camera, is dat niet helemaal waar. Achter de schermen zijn we constant aan het bijschaven, het aanpassen van de styling, het vinden van de juiste hoek, het aanpassen van de belichting, en nog veel meer. In de meeste gevallen fotografeer ik met een kabel direct naar mijn laptop. Zo kunnen we direct de foto’s bekijken zodat we beide een goed idee hebben van het resultaat.
een camera op een statief voor een plant
Een houten tafel met een vaas erop voor een muur met mooie zonnestralen
04. Beeldbank online

Na de fotoshoot selecteer ik zorgvuldig de beste beelden en bewerk ik ze tot professionele foto’s. Deze worden vervolgens geüpload naar een online portal waar je gemakkelijk toegang hebt tot al je foto’s. Hier kun je ze downloaden in zowel hoge resolutie, ideaal voor drukwerk, als lage resolutie, voor online gebruik.  Indien nodig kun je ook om aanpassingen in de beeldbewerking vragen. Bij mij hoef je niet te kiezen tussen foto's; je ontvangt alle goede foto’s. Ik begrijp namelijk het belang van een uitgebreide beeldbank voor al jouw marketingbehoeften.
05. Content optimalisatie

Met de upgrade content optimalisatie bied ik een aanvullende service nadat je de foto's hebt ontvangen via het online platform. Ik analyseer welke foto's het meest geschikt zijn voor posts, stories en reels, en lever ze in de juiste formaten zodat je ze direct online kunt gebruiken. Bovendien geef ik advies over hoe je de beelden het beste kunt combineren om een samenhangende Instagram-feed te creëren. Je ontvang dit in een rapport met alle benodigde informatie om meteen aan de slag te gaan.
een vrouw achter de laptop in een mooi interieur
Geef je bedrijf een visuele boost met een uitgebreide beeldbank, perfect geschikt voor je online en offline marketingbehoeften. Met mijn hulp kan jij je volledig richten op het laten groeien van je onderneming.

Klaar om aan de slag te gaan?
Gratis kennismakingsgesprek - 30 minuten 
Meer over mij
Fotografie heeft vanaf mijn tienerjaren een grote rol gespeeld in mijn leven en natuurlijk was ik ook uren bezig met huizen ontwerpen in de Sims 1. Toch duurde het een hele tijd voordat deze twee samensmolten en ik als fotograaf ging werken voor de interieurbranche.

Na mijn studie Sociologie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de HR sector, begon ik het creatieve aspect te missen. Ik besloot het roer om te gooien en fotografie te studeren. Gelukkig ben ik goed in plannen en organiseren, want ik combineerde mijn deeltijdstudie fotografie met mijn oude baan en het opknappen van ons klushuis uit 1910, gelegen vlakbij het prachtige Castricumse duingebied. Tegen het einde van mijn studie groeide mijn interesse voor interieur, en maandelijks - soms zelfs wekelijks - ben ik bezig met schilderen, nieuwe interieurplannen maken of het schuiven met meubels. Ik besloot mijn passie voor interieur te combineren met mijn nieuwe beroep als fotograaf en startte met mijn eerste klanten binnen de interieurbranche.
Eind van het verhaal zou je zeggen. Maar zeker niet, het liefste vul ik mijn leven met alles doen wat ik leuk vind en volg inmiddels een cursus SEO en hbo-programma contentmarketing.een vrouw op een stoel voor een beige gordijn
een vrouw op een stoel voor een Glamping tent
Leer mij kennen
Wat was je eerste baantje?
Ochtendkrantbezorger
Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
Haarlems herenhuis (maar wel met grote tuin)
Wat is jouw favoriete kleur?
Geel
Favoriete vakantie?
Een combinatie tussen backpacken en mooie hotels in een land als Kaapverdië of Marokko
Ik heb onder andere gefotografeerd voor