Wat zijn de locatie mogelijkheden voor productfotografie
Voor sfeervolle productfoto's

Als bedrijf is het belangrijk om producten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Productfotografie speelt hierbij een essentiële rol, omdat het vaak de eerste indruk is die potentiële klanten krijgen van jouw product. Voor het maken van sfeerfoto’s van producten is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen die bij jouw product en merkt past en voldoende mogelijkheden biedt voor het maken van verschillende foto’s. Bij het creëren van sfeervolle productfoto's is de locatie een belangrijke beslissing, en daarom heb ik enkele mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.
Daglichtstudio
Een daglichtstudio biedt een uitstekende omgeving voor het maken van professionele productfoto's. Met een overvloed aan natuurlijk licht vormt een daglichtstudio de ideale setting om producten op een professionele manier vast te leggen. Daglichtstudio’s hebben een mooi interieur en bieden tal van mogelijkheden om jouw producten in een mooie, inspirerende omgeving vast te leggen. Ik ken verschillende daglichtstudio’s in Nederland en adviseer jouw graag over welke locatie goed past bij jouw producten en budget.

Bij de klant thuis

Het fotograferen van producten bij een klant thuis kan ook een effectieve strategie zijn voor productfotografie binnen de interieurbranche. Vooral bij grote producten zoals meubels of raamdecoratie is dit een goede optie. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om producten te tonen in de context waarin ze worden gebruikt, waardoor potentiële klanten zich beter kunnen identificeren met de producten. Als je een klant hebt die het leuk vind om mee te werken aan een fotoshoot zorg dan voor officiële toestemming en vraag vooraf een recente foto op of ga op locatiebezoek om te beoordelen of de locatie geschikt is voor productfotografie.


Huur een mooi huis

Voor een huiselijke en sfeervolle setting kan je er ook voor kiezen om een huis te huren. Dit kan bijvoorbeeld een loft, een modern appartement of een historisch gebouw zijn. Door een externe locatie te huren, kun je je interieurproducten presenteren in een unieke en inspirerende omgeving die past bij de stijl en uitstraling van je merk. Ik ken verschillende locatiebureau’s die inspirerende huizen verhuren en help jou graag bij het zoeken naar de perfecte locatie die aansluit bij jouw merkidentiteit.


Showroom

Een showroom biedt de mogelijkheid om producten te tonen in verschillende interieursettings en is daardoor een veelzijdige en goedkope optie. Echter, het is belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van goed daglicht en om te bepalen of de showroom past bij de uitstraling die je wilt bereiken. Bedenk ook of foto’s in een showroom passen bij het doel dat je wilt bereiken met de foto’s.


Een locatie binnen het eigen netwerk

Soms is de perfecte locatie dichterbij dan je denkt, misschien heb je zelf een prachtig huis of ken je iemand met een geschikte locatie. Het gebruik van een locatie binnen je eigen netwerk kan kostenbesparend zijn en biedt vaak een authentieke setting die perfect past bij jouw producten. Bij kleine producties is het ook een mogelijkheid om mijn huis als locatie te nemen, ik denk graag met je mee!
Kortom, er zijn tal van locatiemogelijkheden voor productfotografie binnen de interieurbranche, elk met zijn eigen unieke voordelen en mogelijkheden. Het is belangrijk om de juiste locatie te kiezen die past bij jouw specifieke producten en merkidentiteit, en die de gewenste sfeer en uitstraling creëert voor je foto's. Met de juiste locatie en een creatieve benadering kun je productfoto's maken die de aandacht trekken en je merk naar een hoger niveau tillen.
Deze foto's zijn gemaakt voor o.a. Bombyxx en Original Home
Dit was een blog van Cynthia Zonneveld, fotograaf voor de interieurbranche. Wil jij ook aan de slag met het maken van een uitgebreide beeldbank met productfoto's?

Bekijk hier de mogelijkheden van productfotografie​​​​​​​​​​​​​​
Meer over mijn werkwijze lezen, voordat we een kennismakingsgesprek inplannen?
camera op statief voor plant
Lees ook