Drie tips om het meeste uit jouw binnenkijker te halen
Bij een fotoshoot voor interieurontwerpers

Als interieurontwerper is het belangrijk om mooie foto’s te hebben van jouw opgeleverde projecten. Ik geef jou drie tips om jouw binnenkijker een succes te maken, zodat we samen goed van start kunnen gaan met interieurfotografie.
keuken met koffiehoekje, koffie apparaat, theepot en theedoek
1. Bemoei je met de styling
Je wilt natuurlijk dat deze binnenkijker goed weergeeft wie jij bent als interieurontwerper en welke resultaten jij kan neerzetten. Als interieurontwerper komt jouw stijl het beste tot leven wanneer je actief betrokken bent bij de styling tijdens de shoot. Ga van te voren na of het project al tot de puntjes is afgewerkt en neem eventueel wat extra stylingitems mee. Kijk tussendoor ook mee naar de foto’s op mijn laptop met jouw expertise als interieurontwerper. Soms is het mooier voor de foto om bijvoorbeeld een vaas net een stukje te verplaatsen of wissel jij toch liever de kussen naar een andere kleur. Alles om de perfecte interieurfoto’s voor jou te maken!

2. Maak zoveel mogelijk interieurcontent
Grijp de kans om niet alleen prachtige interieurfoto’s te krijgen, maar maak tussendoor ook videocontent om stories en reels te creëren. Je kan natuurlijk met je telefoon behind the scenes maken van het proces van het afstylen van de ruimte en de fotoshoot zelf. Daarnaast is het ook handig om bewegend beeld te hebben van het interieur. Eventueel kan ik ook helpen bij het maken van een korte interieur film. Gebruik deze hele verzameling van behind the scenes, bewegend beeld en natuurlijk de prachtige binnenkijker op social media, je website en drukwerk, om de marketing van jouw bedrijf een boost te geven.

3. Denk verder dan alleen interieurfotografie
Interieurfoto’s waarin jij of jouw klanten in beeld zijn, trekken de aandacht en creëren een persoonlijke connectie. Zo fotografeer ik vaak tevreden klant die trots in hun nieuwe keuken staan. Of ik maak tussendoor ook een aantal brandingfoto’s van jou zodat je echt genoeg foto’s hebt voor jouw marketing. Overweeg vooraf of je van deze opties gebruik wilt maken, zodat wij hiervoor tijd kunnen inplannen tijdens de shoot.
Deze foto's zijn gemaakt voor interieurontwerper Evelyn Dieben
Dit was een blog van Cynthia Zonneveld, fotograaf voor de interieurbranche. Wil jij ook aan de slag met het maken van een professionele binnenkijker? 

Bekijk hier de mogelijkheden van interieurfotografie​​​​​​​​​​​​​​
Meer over mijn werkwijze lezen, voordat we een kennismakingsgesprek inplannen?
camera op statief voor plant
Lees ook