Styling bij interieurfotografie van keuken en badkamer
Voorbereiding op een interieurshoot voor keukenwinkels en badkamerzaken

Als keukenspeciaalzaak of badkamerspeciaalzaak wil je niet alleen gebruikmaken van stockfoto’s van leveranciers, maar juist de projecten laten zien die jij hebt uitgevoerd. Een effectieve manier om dit te doen is door middel van interieurfotografie, waarbij geplaatste keukens of badkamers bij de klanten thuis worden gefotografeerd. Het succes van dergelijke fotoshoots hangt grotendeels af van de styling, daarom stemmen we van tevoren een werkwijze af. In deze blog bespreek ik verschillende manieren waarop je als speciaalzaak de styling kunt regelen voor een succesvolle interieurshoot bij een geplaatste keuken of badkamer.​​​​​​​
interieurfoto van keuken en gouden kraan
Klant inschakelen voor styling
De makkelijkste optie is om de styling over te laten aan de klant. Dit kan door de klant zelf de vrije hand te geven in de styling van de ruimte. Ik moet wel meteen aangeven dat hierin natuurlijk wel een risico zit. De klant kan net een grote verbouwing hebben gehad en het is nog niet gelukt om de puntje op de i te zetten. Of het kan zijn dat de klant woonaccessoires heeft die totaal niet aansluiten bij het project en de uitstraling die jij zou willen. Mocht je toch voor deze optie willen kiezen dan raad ik aan om in ieder geval vooraf te beoordelen of het project en de styling geschikt is voor interieurfotografie. Dit kan door zelf even langs te gaan of een recente foto op te vragen bij de klant. Natuurlijk zorg ik als interieurfotograaf ervoor dat de praktische keukenrolhouder of prullenbak uit het beeld wordt geplaatst en ga ik aan de slag met de fotostyling met de aanwezige woonaccessoires.
Medewerker met stylingaccessoires mee naar de fotoshoot
Een andere optie is om een vaste medewerker met mij mee te sturen naar de locatie van de klant. Deze medewerker kan ervoor zorgen dat alle stylingproducten en accessoires die nodig zijn voor de fotoshoot worden meegenomen. Op deze manier kan de medewerker ter plaatse de ruimte stylen en ervoor zorgen dat alles er perfect uitziet. Als je regelmatig een binnenkijker wil maken van een geplaatste keuken of badkamer kan je zorgen voor een aantal kratten met woonaccessoires, waardoor het makkelijk wordt om iets te doen aan de styling van een project. Neem een bos bloemen mee om jouw klant te bedanken dat ze mee willen werken aan de fotoshoot en je hebt een heel tevreden klant.
Interieurstylist inhuren voor de fotoshoot
Een andere mogelijkheid is om een professionele stylist in te huren voor de interieurshoot. Een stylist heeft de expertise en ervaring om de ruimte op een creatieve en aantrekkelijke manier te stylen, waardoor de keuken of badkamer optimaal tot zijn recht komt op de foto's. Door een stylist in te huren, kun je er zeker van zijn dat de presentatie van topkwaliteit is en ben jij verzekerd van stijlvolle foto’s. Mocht je zelf geen ervaring hebben met het inzetten van interieurstylisten, dan heb ik meerdere interieurstylisten in mijn netwerk waarmee ik samen een plan kan maken. De interieurstylist gaat met mij mee naar de fotoshoot en kijkt mee met elke foto die ik maak om te zorgen voor een inspirerende styling die 100% klopt
Samenwerken met projectpartners voor interieurfotografie
Een alternatieve aanpak is om samen met projectpartners een fotoshoot af te nemen. Je kan hierbij denken aan architecten, aannemers of bijvoorbeeld de leverancier van de vloer. Je hebt vast ook  regelmatig interieurprofessionals die langs komen voor klanten om interieuradvies en ontwerp te leveren voor een nieuwe badkamer of keuken. Door samen te werken aan de styling van de ruimte, kunnen de partijen gezamenlijk ervoor zorgen dat de interieurshoot een groot succes wordt. De investering deel je met de bedrijven die mee doen. Wel geldt er een iets hoger tarief, gezien ik ervoor moet zorgen dat ik voor ieder bedrijf de juiste foto’s maak.

Het regelen van de styling voor een interieurfotografie bij een geplaatste keuken of badkamer vereist zorgvuldige planning en overweging. Met een doordachte aanpak kun je ervoor zorgen dat de interieurshoot een groot succes wordt en jij een mooie beeldbank heb voor al jouw online en offline marketingdoelen.
Deze foto's zijn gemaakt voor Martens Keukens en Original Home
Dit was een blog van Cynthia Zonneveld, fotograaf voor de interieurbranche. Wil jij ook aan de slag met professionele interieurfotografie?

Bekijk hier de mogelijkheden van interieurfotografie​​​​​​​
Meer over mijn werkwijze lezen, voordat we een kennismakingsgesprek inplannen?
camera op statief voor plant
Lees ook