Welke interieurprojecten laat je fotograferen
Mijn advies aan interieurprofessionals voor overtuigende interieurfoto's

Als interieurprofessional is het selecteren van de juiste interieurprojecten om te fotograferen een belangrijke stap om je bedrijf op te laten vallen en klanten aan te trekken met mooie interieurfoto’s. Niet alleen moeten deze projecten jouw stijl weerspiegelen, maar ze moeten ook passen bij jouw bedrijfsdoelen. In deze blog bespreek ik welke interieurprojecten geschikt zijn om te laten fotograferen door een interieurfotograaf.​​​​​​​
interieurfoto van beige woonkamer met witte bank, schilderijen en marmeren tafel
Interieurfotografie van projecten die jouw stijl weerspiegelen
Het fotograferen van interieurprojecten die jouw unieke stijl weerspiegelen, helpt potentiële klanten om een beter beeld te krijgen van wat ze van jou kunnen verwachten. Of je nu een voorliefde hebt voor minimalistisch design, een passie voor vintage interieurs of een voorkeur voor een kleurrijke mix, kies projecten die hierbij aansluiten. Een bijkomend voordeel is dat jouw verzameling met interieurfoto’s elkaar aanvullen en versterken en daarna een duidelijk verhaal vertellen voor jouw potentiële klant. Je geeft potentiële klanten een duidelijk beeld van wat jouw stijl is en wat jou onderscheidt van andere interieurprofessionals.
Interieurprojecten waar je trots op bent
Het fotograferen van interieurprojecten waar je trots op bent, is niet alleen een manier om jouw vaardigheden als interieurprofessional te demonstreren, maar ook om potentiële klanten te laten zien wat je in huis hebt. Dit zijn de projecten die je het liefste laat zien aan potentiële klanten en waarbij je vol vertrouwen aan de slag kan met social media marketing, jouw website en drukwerk. Of het nu gaat om een ​​prachtig gerenoveerde woonkamer, een stijlvolle keukenrenovatie of een sfeervolle slaapkamermake-over, het vastleggen van projecten waar je hart en ziel in hebt gestoken zal jouw online zichtbaarheid versterken en jouw geloofwaardigheid als interieurprofessional vergroten.
Interieurfoto’s die jouw ideale klanten aanspreken
Bij het selecteren van interieurprojecten om te fotograferen, is het belangrijk om rekening te houden met jouw ideale klanten en doelgroep. Als jouw focus bijvoorbeeld ligt op het aantrekken van klanten in het luxe segment, is het logisch om projecten te fotograferen die deze doelgroep aanspreken, zoals high-end woningen, exclusieve boetiekhotels of chique restaurants. Door deze projecten op te nemen in je portfolio, kun je potentiële klanten laten zien dat je ervaring hebt met het werken aan projecten die aan hun verwachtingen voldoen.
Interieurprojecten waarvan je er meer wilt hebben
Interieurfotografie kan werken als geweldige marketingtool. Misschien heb je een specifieke niche ontdekt waarin je graag meer interieurprojecten wilt doen, of misschien heb je een project afgerond waarvan je er graag meer zou willen uitvoeren. Door deze projecten te laten fotograferen kun je jouw expertise en interesse in een specifieke niches benadrukken. Door ze te delen op je website, sociale media en andere marketingkanalen, laat je zien wat je in huis hebt en trek je de aandacht van potentiële klanten die op zoek zijn naar precies datgene wat jij te bieden hebt. Interieurfoto’s van deze projecten trekken potentiële klanten aan die op zoek zijn naar jouw unieke vaardigheden.

Het selecteren van de juiste interieurprojecten om te fotograferen als interieurprofessionals is essentieel voor het opbouwen van een sterk portfolio en het versterken van jouw merkidentiteit. Met de juiste aanpak en strategie kun je interieurfotografie gebruiken als een krachtig marketinginstrument om nieuwe klanten aan te trekken en jouw doelen te bereiken.
Deze foto's zijn gemaakt voor o.a. Studio Xela en Annemarie Federer
Dit was een blog van Cynthia Zonneveld, fotograaf voor de interieurbranche. Wil jij ook aan de slag met het maken van een professionele binnenkijker? 

Bekijk hier de mogelijkheden van interieurfotografie​​​​​​​​​​​​​​
Meer over mijn werkwijze lezen, voordat we een kennismakingsgesprek inplannen?
camera op statief voor plant
Lees ook