Hoe je goed voorbereid begint aan jouw fotoshoot
Bij personal branding fotografie

Een brandingshoot is een uitstekende manier om je online zichtbaarheid te vergroten en je merkidentiteit duidelijk te presenteren.Toch kan het vooruitzicht van voor de camera staan best spannend zijn, vooral als je dit nog nooit eerder gedaan hebt. Maar geen zorgen! Hier zijn enkele tips om je goed voor te bereiden en zelfverzekerd te starten aan jouw brandingshoot.
vrolijk op een blauwe fiets in Haarlem
Kies je outfit van te voren uit
Het kiezen van de juiste outfit (en make-up) is cruciaal bij de voorbereiding van jouw fotoshoot. Zorg ervoor dat je kleding draagt waarin je je zowel mooi als comfortabel voelt. Vermijd last-minute keuzes door je outfits ruim van tevoren klaar te leggen. Kies kleuren en stijlen die passen bij je merk en die je graag draagt. Als je je prettig voelt in je outfit, straal je dat ook uit op de foto’s.
Moodboard voor de fotoshoot
Voorafgaand aan de shoot deel ik een moodboard om de stijl aan te geven die bij jouw bedrijf past. Bij een brandingshoot deel ik ook veel voorbeeldfoto’s die jou helpen om inspiratie op te doen met verschillende houdingen. Door van tevoren te weten welke poses je gaat proberen, kun je je zelfverzekerder voelen tijdens de shoot. Bovendien helpt het moodboard ons om dezelfde visie te hebben voor de beelden die we gaan maken.​​​​​​​
Neem de tijd om ontspannen te beginnen aan jouw fotoshoot
Plan genoeg tijd voor de shoot zodat je niet hoeft te haasten. Kom op tijd aan en neem even de tijd om te wennen aan de omgeving. Een brandingshoot is de start van online zichtbaar zijn en jezelf laten zien. Werk aan je zelfvertrouwen door te onthouden waarom je deze shoot doet: om je verhaal te vertellen en je bedrijf te laten groeien. Stel je voor hoe de uiteindelijke foto's eruit zullen zien en hoe je ze zult gebruiken. Een ontspannen houding zorgt voor natuurlijke en spontane foto’s.
Wees natuurlijk en jezelf
Authenticiteit is de sleutel tot goede foto’s. Probeer niet iemand anders te zijn of geforceerd te poseren. Laat je natuurlijke glimlach zien en beweeg zoals je normaal zou doen. Geef aan wat je prettig vindt en welke houdingen je mooi vind. Vaak vraag ik je om iets te doen, zoals het laten zien van stofstaaltjes of om te lachen om mijn stomme grapjes. Dit gaat jou sowieso helpen om natuurlijk over te komen. Als je jezelf bent, zullen de foto’s ook veel meer je echte persoonlijkheid en merk uitstralen.

Een brandingshoot hoeft niet stressvol te zijn. Met de juiste voorbereiding en mindset kun je ontspannen en zelfverzekerd poseren, met als resultaat prachtige, authentieke beelden die je merk versterken.
Dit was een blog van Cynthia Zonneveld, fotograaf voor de interieurbranche. Wil jij ook personal branding fotoshoot? 

Bekijk hier de mogelijkheden van brandingfotografie​​​​​​​​​​​​​​
Meer over mijn werkwijze lezen, voordat we een kennismakingsgesprek inplannen?
camera op statief voor plant
Lees ook